Farsang, fánk és forralt bor

Február 19-én tartotta intézményünk a „Farsangoljunk együtt Devecserben!” elnevezésű rendezvényét, mely alkalomra fánksütő és forralt bor főző versenyt is hirdettünk.
A program 13:00 órától vette kezdetét, kicsik és nagyok farsangi álarcot készíthettek a Művelődési Központ aulájában. Közben a Belvárosi Piac és Rendezvénytéren a csapatok már készítették a forralt borokat.
A színpadi fellépők sorát a Pesti Zenés Színpad kezdte Farsangoló a mesék birodalmában című előadásukkal, melyben óriás mesefigurák is felbukkantak a gyerekek nagy örömére.
Közös táncra hívta a jelenlévőket Tiba-Kuczi Zsanett, az ovis néptánccsoport vezetője.
Délután az is kiderült, hogy kik készítették a legfinomabb fánkot és forralt bort.
A kilátogatók megkóstolhatták a finomabbnál finomabb forralt borokat. A Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központ sátránál az éhséget zsíros kenyérrel csillapíthatták, valamint az intézmény dolgozói ingyenes meleg teával kedveskedtek a látogatóknak.
Az eredményhirdetést követően a Cimbaliband – Szabadon című koncertjével folytatódott a program, majd az Adrenalin zenekar koncertjével zárult a rendezvény.

A rendezvény az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, A Nemzeti Művelődési Intézet, a Magyar Falu Program és a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósult meg.

Beszámoló:
https://kkmkdevecser.hu/varosi-televizio-hirek/2022/02/22/farsang-fank-es-forralt-bor/22/farsang-fank-es-forralt-bor/

Videó:

Bakony-Somló-Népművészeti-Találkozó

A Bakony-Somló Népművészeti Találkozó színpadi programja a devecseri Fláre Beás együttes koncertjével vette kezdetét a Devecseri Piac és Rendezvénytéren.

A koncert különlegessége volt, hogy a nemrégiben elindult cigánytánc szakkör tagjai itt mutathatták be az eddig tanultakat.

A Fláre Beás együttest követően a Batsányi Táncegyüttes lépett színpadra, akik Tapolca egyik legjelentősebb amatőr művészeti csoportja. 2021-ben ünnepelték fennállásuk ötvenedik évfordulóját.

A felnőttek táncos produkcióját követően a gyerekek is megmutathatták tudásukat. Tiba-Kuczi Zsanett vezetésével óvodások néptáncbemutatóját tekinthette meg a közönség. A táncok után a zenéé lett a főszerep.

A Batsányi Népdalkört 1972-ben Török Attiláné Zsóka néni indította útjára lelkes népdalt szerető embereket gyűjtve maga köré. Füstös Zsuzsanna 2015-től vezeti a népdalkört. Elsősorban a dunántúli népdalokat ismertetik meg a közönséggel, de szívesen énekelnek más magyarlakta tájegységről is népdalokat. 2018-ban a Vass Lajos Népzenei Szövetség szakmai versenyén ezüst minősítést kapott a csoport.

Maradva a zenénél a magyar népzene régies dallamvilágát és hangszereit mutatta be Sándor Tímea és Császár Dominik.

Tímea Somogyjádról, Dominik pedig Dobáról érkezett Devecserbe.

A Bakony-Somló Művészeti Fesztivál a Kákics zenekar koncertjével és táncházzal ért véget.

A rendezvény az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósult meg.

Beszámoló:

Videó: