A Digitális Jólét Programról

A Digitális Jólét Program (DJP) végrehajtásával összefüggő egyes feladatokról szóló 127/2017. (VI. 8.) Kormányrendelet, valamint a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségről szóló 268/2010. (XII.3.) Kormányrendelet módosítása alapján a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. (Neumann NKft.) látja el a digitális készségek fejlesztésével összefüggő programok koordinációját az iskolarendszeren kívüli képzések vonatkozásában.

Mivel az eMagyarország Program a jövőben a Digitális Jólét Program (DJP) részeként folytatja tevékenységét, a DJP Hálózat (a korábbi eMagyarország Hálózat), a DJP Pontok (a korábbi eMagyarország Pontok) és a DJP Mentorok (a korábbi eTanácsadók) szakmai tevékenységét szintén a Neumann NKft. keretén belül működő Digitális Jólét Koordinációs Központ (DJKK) koordinálja. A Neumann NKft. konzorciumi partnerként részt vesz az „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a Digitális Jólét Program kiterjesztésének elősegítése” című (GINOP 3.3.2.-16) kiemelt projekt végrehajtásában.

A DJP keretében kiemelten kezelt Digitális Jólét Program Hálózat (DJP Hálózat) elsődleges feladata annak biztosítása, hogy a megfelelő digitális kompetenciák hiánya miatt lehetőleg egyetlen polgár, kisvállalkozás vagy közigazgatási tisztviselő se szoruljon ki a digitális ökoszisztémából.

A DJP Hálózat további célja az, hogy a Digitális Jólét Program Ponttal (DJP Pont) rendelkező településeken élők a helyi Digitális Jólét Program Mentor (DJP Mentor) segítségével minél egyszerűbben, és minél gyorsabban ismerjék fel a digitális világhoz való csatlakozás előnyeit (munkaerőpiaci versenyképesség erősítése, esélyegyenlőség növelése, életminőségük javítása stb.).

A Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház DJP Pont elérhetősége

8460 Devecser, Petőfi tér 5. , tel.: +36/88-514-620, email: konyvtar[kukac]vkdevecser[pont]hu

DJP-pontunk ID-száma: 162

DJP Mentor: Szente-Takács Anna

DJP Pontunk szolgáltatásai

Könyvtárunk tagja a DJP Pontok hálózatának.

Szolgáltatásaink: internethasználat, számítógép-használat (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció-készítés), mentés külső adathordozóra, CD-DVD írás, nyomtatás, szkennelés, fénymásolás, faxolás, laminálás, NAVA-pont, könyvtári szolgáltatások, könyvtárközi kölcsönzés, irodalomkutatás, rendezvények, gyermekprogramok, számítógép- és internethasználati tanfolyam (külön meghirdetés esetén), egyéni segítségnyújtás a DJP Pont használóinak.

DJP-pontunk szolgáltatásait a könyvtár nyitva tartása alatt lehet igénybe venni.

Szolgáltatásaink árát honlapunk Szolgálatatások/Díjtételek menüpont alatt lehet megtalálni.