Farsang, fánk és forralt bor

Február 19-én tartotta intézményünk a „Farsangoljunk együtt Devecserben!” elnevezésű rendezvényét, mely alkalomra fánksütő és forralt bor főző versenyt is hirdettünk.
A program 13:00 órától vette kezdetét, kicsik és nagyok farsangi álarcot készíthettek a Művelődési Központ aulájában. Közben a Belvárosi Piac és Rendezvénytéren a csapatok már készítették a forralt borokat.
A színpadi fellépők sorát a Pesti Zenés Színpad kezdte Farsangoló a mesék birodalmában című előadásukkal, melyben óriás mesefigurák is felbukkantak a gyerekek nagy örömére.
Közös táncra hívta a jelenlévőket Tiba-Kuczi Zsanett, az ovis néptánccsoport vezetője.
Délután az is kiderült, hogy kik készítették a legfinomabb fánkot és forralt bort.

Helyezettek:
Fánksütő verseny

  1. Papp Lászlóné
  2. Frank Katalin
  3. Szütsné Mohos Nikoletta

Forralt bor főző verseny

  1. Megborultak csapata
  2. Pál utcai fiúk csapata
  3. Devecseri Polgármesteri Hivatal csapata

Különdíjban részesült: Somló Íjászai
A kilátogatók megkóstolhatták a finomabbnál finomabb forralt borokat. A Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központ sátránál az éhséget zsíros kenyérrel csillapíthatták, valamint az intézmény dolgozói ingyenes meleg teával kedveskedtek a látogatóknak.
Az eredményhirdetést követően a Cimbaliband – Szabadon című koncertjével folytatódott a program, majd az Adrenalin zenekar koncertjével zárult a rendezvény.

A rendezvény az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, A Nemzeti Művelődési Intézet, a Magyar Falu Program és a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósult meg.

Kapcsolódó bejegyzések