Nemzetközi konferencia

Ez év júliusában, a Devecseri Alapszolgáltatási Központ intézményvezetője felkereste a Zentai Szociális Védelmi Központ vezetőjét, Vladimir Curcic intézményvezetőt, azzal a céllal, hogy társintézményi együttműködési megállapodást jöjjön létre. Az együttműködés keretein belül kölcsönösen megismerhetik a Magyarországon és Szerbiában működő szociális rendszert és jó gyakorlatokat szerezhetnek.

A megkeresésre pozitív válasz érkezett és ezzel elkezdődött a közös munka.

A Devecseri Szociális Alapszolgáltatási Központ által szervezett 3 napos nemzetközi találkozó első napján a vendégek megismerkedtek Devecser városával és a Központ munkatársaival, és az intézmény működésével.

A második napon egy Nemzetközi Szakmai Konferencia került megrendezésre. Bujdos Zsuzsanna intézményvezető köszöntő beszéde nyitotta meg a napot, melyből egy kis idézet segítségével képet kaphatunk a rendezvény hangulatáról: „A szociális szférában dolgozók helyzete mindig nagyon nehéz volt. Ez nem is szakma, hanem hivatás, amit leginkább Teréz anya szavaival lehetne leírni, miszerint „Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger” és „Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.”” Az intézményvezető asszony szavait Devecser város polgármesterének, Ferenczi Gábornak köszöntő szavai követték.

Ezen a találkozón a vendégek átfogó képet kaptak a magyar szociális rendszer működéséről. A meghívott előadók az alapellátás és a gyermekvédelmi szakellátás rendszerét mutatták be. A Szerb szociális védelmi rendszert a Zentai Szociális Védelmi Központ munkatársa, Kormányos Klaudia esetvezető szemléltette.

A harmadik, egyben utolsó napon a vendégek, egy rövid kirándulás keretében,

megcsodálhatták Devecser és környéke természet adta szépségeit.

Rác Szabó Márta Zenta Község Képviselő testületének elnökhelyettese külön köszönetét fejezte ki Devecser város polgármesterének Ferenczi Gábornak és a Devecseri Szociális Alapszolgáltatási Központ intézményvezetőjének Bujdos Zsuzsannának a lehetőségért, hogy részeseivé váltak ennek az egyedülálló együttműködési kezdeményezésnek.

Kapcsolódó bejegyzések