Advent első vasárnapja Devecserben

Advent – a karácsony előtti örömteli várakozás ideje, a kereszténység második legnagyobb ünnepének előestéje. Négy hét, amely a belső megbékélés, az elcsendesedés, a magunkba fordulás, az összegzés időszaka lehet.
Advent a hitet, reményt, örömöt és szeretetet jelképezi. Az adventi koszorún régi hagyományok szerint egy-egy gyertyát gyújtunk azért, hogy ezeket megerősítsük magunkban. A „Devecseri Advent” programsorozat első vasárnapján Ferenczi Gábor polgármester köszöntötte a jelenlévőket és osztotta meg gondolatait az adventi időszak kapcsán, majd az Őszi Fény Nyugdíjas Klub műsorát tekinthették meg a városi adventi koszorúhoz kilátogatók.
A műsort követően Ferenczi Gábor polgármester és kis segítője, Szabó Sándor Álmos keltették életre a hitet jelképező első gyertyát.
A karácsony úgy válik igazán ünneppé, ha együtt töltjük, együtt várakozunk, ha találkozunk, beszélgetünk, barátainkkal és ismerőseinkkel. Kiváló alkalmat kínál erre az „Devecseri Advent” programsorozat valamennyi rendezvénye.

Kapcsolódó bejegyzések