Országos Vadászati Online Vetélkedő

A Vadászati Kulturális Egyesület (VKE) vetélkedőt hirdetett általános iskolások részére azzal a céllal, hogy a gyermekek vadászattal, vadgazdálkodással kapcsolatos ismereteit bővítsék, elősegítve ezzel a vadászat helyes megítélését a mai civilizált világunkban.

A három fordulóból álló verseny a megküldött feladatsorok elkészítését, rajzkészítést, gyűjtőmunkát foglalt magába, melyek maximális megoldása időt, kitartó hozzáállást, a fejlett digitális és szociális kompetencia meglétét igényelte. A régióban 50 diák munkáját értékelték, tanulóink kiválóan szerepeltek.

A Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskolát képviselték az országos megmérettetés dunántúli régiójában:

Ferenczi Brendon 4.a 3. hely

Papp Gergő 4.a 4. hely

Orsós János Bence 4.a 5. hely

Pádár Dorina Jázmin 4.a . 6. hely Czimmermann Alexander Raul 4.a 9. hely

Kovács Zsófi 4.a 9. hely

Székely Gergő Arnold 4.a 10. hely

Kurdi Levente 4.a 11. hely

Felkészítő: Nyárs Hajnalka

A versenyt vállaló diákjaink 2023. április 23-án az újudvari Hubertus Vadászháznál megtartott ünnepélyes, regionális eredményhirdetésen további élményekkel gazdagodtak. A rendezvényen a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke, Oláh Csaba, értékes ajándékokat nyújtott át a versenyzőknek és az intézménynek. A kísérőprogramok között szerepelt solymász és vadászkutya bemutató, légfegyveres céllövészet, íjászat, vadászkürtölés, vadhívó sípbemutató, filmvetítés, cserkeléses verseny. Lehetőség nyílt továbbá vadászokkal beszélgetni, kérdéseket feltenni a vadászatról, a vadászati kultúránkról. Valamennyi résztvevő széleskörű ismeretekkel, értékes ajándékokkal és érdekes programokkal, meghatározó közös élménnyel gazdagodott.

Kapcsolódó bejegyzések