A világháborúkban elesett hősökre emlékeztek Devecserben

A magyar hősökre hazánkban május utolsó vasárnapján emlékezünk. Ezen a napon országszerte azok előtt a háborúkban elesett magyar katonák és civilek előtt tisztelgünk, akik vérüket adták Magyarországért.

Városunkban Devecser Város Önkormányzata és a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház közös szervezésében 2021. május 30-án tartották a megemlékezést a Világháborús emlékműnél.
A rendezvény moderátora, Baráth Szilvia köszöntötte a megjelenteket. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő. Ferenczi Gábor polgármester ünnepi beszédében méltatta a világháborúkban elesett devecseri hősöket, valamint a jelenlegi járványhelyzet mindennapi hőseit, az egészségügyi dolgozókat. Dávid Eszter, a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója népdalcsokorral és szavalattal emlékezett a hősökre. A megemlékezés keretében az emlékezés koszorúit helyezte el Devecser Város Önkormányzata, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Devecseri Csoportja, és a „Meggyeserdő” Honvéd Nyugdíjas Klub.
„Hallgassatok, ne szóljon a dal, Most a világ beszél….”

Kapcsolódó bejegyzések