Gyermeknap a Vackor Óvodában 2021

„Akit az Istenek szeretnek, megtartják örökre gyereknek.”
Várva-várt, örömteli eseményre készült a Vackor Óvoda apraja-nagyja. Egy év kényszer kihagyás után újra közösen ünnepelhettük nyári jeles napunkat, a Gyermeknapot.
Június 4-én feldíszített udvar fogadta a csillogó tekintetű, izgatott gyermekeket. E napon minden Nekik, Értük és Róluk szólt. Hagyományainkhoz híven egy mese köré fűztük fel az eseményeket, ezúttal „Az egérkisasszony vőlegénye” című mese szolgált Gyermeknapunk kereteként.
Lennerné Pál Szilvia óvodavezető köszöntötte „Cincogófalva” lakóit, majd Ági néni és Zsuzsa néni óvodapedagógusokat követve zenére mozgott felnőtt és gyermek.
Örömteli látványt nyújtott, ahogy a Vackor pólóba öltözött gyermekek széles mosollyal az arcukon, lelkesen utánozták a tréfás, egér mozdulatokat.
A friss levegő és a mozgás bizony meghozta az étvágyat. A csoportok az udvaron fogyasztották el az „egércsemegével” dúsított tízórait.
Miután megteltek a kis bendők, kitárult meseország kapuja, az apróságokat mesejáték várta. Az egérkisasszony vőlegénye című mesét az óvoda dolgozói saját készítésű, nagy méretű bábokkal jelenítették meg. Nemes Ágnes, Benkőné Ildikó, Övegesné Viola, Hóborné Márti, Pankovicsné Zsuzsa, Imriné Szilvi. A történetbe a gyerekek is aktívan bekapcsolódtak, énekeltek, mondókáztak, a mese szereplőivel vidám lakodalmi táncot jártak.
Meglepetést is tartogatott ez a rendkívüli gyereknap. A devecseri Villkász Kft. képviselője, Geosits Krisztina üzletág vezető ajándékkal érkezett, melyet gyermeknap alkalmából adományozott óvodánknak. A gyermekek csodálkozva, tágra nyílt szemekkel fogadták a nagyméretű építő játékokat.
A nagy öröm után kezdetét vette az igazi sürgés-forgás. „Cincogófalva” minden zugában játékos próbatételek várták a gyerekeket, ahol kipróbálhatták erejüket, bátorságukat, ügyességüket: cincogva „hegyet” másztak, menekültek az „egérfogótól”, labdát fújtak célba, színes buborékokat varázsoltak, krétarajzzal jelenítették meg a mese szereplőit, kincset kerestek és célba dobtak az „egérlyukakba”, „egércsemegét” válogattak és egérlyukba bújtak.
Önfeledten és vidáman teljesítették a kihívásokat, amiért jutalmul mesekép részlet járt. Az összegyűjtött részletekből a mese egy-egy szereplőjének képét rakhatták ki.
A próbatételek kellemes fáradtsága után igazi feltöltődést nyújtott a Zeneiskola koncertje. A zenekar Ihászné Szabó Katalin vezetésével pompás zenei élménnyel gazdagította e rendkívüli napunkat.
A Süni csoportos Zsanett néni a Cirmi és Nyuszi csoportos lányokkal perdült táncra, népi játékfűzérrel kedveskedtek nekünk. Tallós Dóra, Benke Fanni, Kozák Dzsesszika, Fodor Sára, Fodor Luca, Homlok Zoé, Sándor Elina Hanga, Springmann Adél, Tiba Emőke.
Természetesen a hűsítő, édes nyalánkság, a fagylalt sem maradt el. A nagy melegben gyorsan csúsztak a színes gombócok a gyermekpocakokba.
A tevékeny, vidám, élményekben gazdag délelőtt „lakodalmi”, sajtos ebéddel zárult, mely után hamar álomba szenderült az aprónép.
„Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni.”
Imri Zoltánné, Szilvi óvodapedagógus

Kapcsolódó bejegyzések