Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek Devecserben

Az 1848/49- es forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztek Devecserben.
A megjelenteket a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar dallamai fogadták, majd Czémán Imre a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola intézményvezető helyettese osztotta meg gondolatait.
Az emlékező beszédet követően az általános iskola 7/A és 7/B osztályának műsorával idézték fel az akkori eseményeket. A műsort betanította Szabó Adrienn.
Az iskolások műsorát követően a római katolikus temetőbe indult a menet, ahol megkoszorúzták Kerkápoly Tivadar, Nagy József és Erhardt János 48 – as honvédek sírjait.
Koszorú elhelyezésével tisztelgett: Devecser Város Önkormányzata és intézményei nevében Ferenczi Gábor polgármester és Nyárs Hajnalka alpolgármester, a Meggyeserdő Honvéd Nyugdíjas Klub nevében Binder Károlyné nyugalmazott törzszászlós, Kőszegi István nyugalmazott törzszászlós és Puskás Tibor nyugalmazott alezredes, a Demokratikus Koalíció nevében Mayer Attila a 4. sz. választókerület elnöke, Gyuránné Nagy Ildikó 3. sz. választókerület tagja és az MSZP nevében Szövérfi Gellért. Az Őszi Fény Nyugdijas Klub nevében Fülöpné Török Piroska és Szilvás Roberta.

Kapcsolódó bejegyzések