Megnyitott a Devecseri Portéka boltja

Megnyitott a Devecseri Portéka boltja a Meggyeserdei Használtcikkpiacon.
A bolt nyitásával lehetőség nyílik arra, hogy az önkormányzat saját maga által megtermelt majd feldolgozott termékeit közvetlenül értékesítse a lakosság körében. Nem jöhetett volna létre ez a beruházás, ha nem valósulnak meg azok a fejlesztések, amelyeket a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül sikerült finanszírozni, hiszen a városból sikerült kivezetni közel 4km hosszan a városi ivóvíz és szennyvíz vezetéket, valamint utakat és csapadékvíz elvezetést is alakítottak ki – mondta Ferenczi Gábor polgármester, aki megköszönte Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő támogató hozzáállását.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő beszédében elmondta, hogy a terület komfortosabbá tételéhez nagyon fontos volt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program melyből infrastrukturális fejlesztéseket valósíthatott meg az önkormányzat. Kiemelte továbbá a Start-munkaprogram által biztosított lehetőségeket, hiszen itt történik a termékek előállítása.
A bolt kínálata nem csak a saját termékeket foglalja magában, hanem helyi és környékbeli termesztők termékeit is bevonják a választékba. Jelenleg a Devecseri Portéka kínálatán kívül megtalálható a tojás, száraz tészta és a méz is Az átadást követően lehetőség volt kóstolásra, valamint vásárlásra is.
Vásárlásra szombatonként 7:00-11:00 óra között van lehetőség.

Kapcsolódó bejegyzések