Átadták a Bocskai utcai társasházakat

Március 29-én került sor a Bocskai utcai társasházak, valamint az újjáépített Pék köz és Kinizsi utca ünnepélyes átadására.
Ferenczi Gábor polgármester elmondta, hogy a város fejlődése szempontjából jelentős lépésnek tartja a két egymáshoz kapcsolódó beruházást, hiszen a Vörösiszap-katasztrófa következményeként megszűntek az emlékparkban az utcák, így a Bocskai utca is elnéptelenedett és közel 12 év elteltével ismét arról lehet beszámolni, hogy újra élet költözik az utcába. A polgármester számok tükrében is ismertette a projektet, mely szerint a két társasház építési költsége egyrészt a Nemzetgazdasági Minisztérium által biztosított 200 millió forintos támogatásból, egy további közel 27 millió forintos költség ráemelésből, valamint 70 millió forint önkormányzati önerő vállalásából valósult meg.
A Magyar Falu Programban pedig sikeresen pályázott az önkormányzat 35 millió forintos támogatásra, négy devecseri közterület rendbetételére (Virágzó utca, Somogyi Béla utca, Pék köz, Kinizsi utca). A Pék köz, illetve a Kinizsi utca elkészült, mellyel együtt megváltozott a forgalmi rend is. A kialakításánál elsődleges szempont volt a biztonság, a játszótér és fitneszpark közelsége miatt. A polgármester továbbá köszönetét fejezte ki a város közössége nevében a Magyar Kormánynak, hogy a Vörösiszap-katasztrófa után sem felejtették el a településünket.
Az átadót megtisztelte jelenlétével Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, aki szintén örömének adott hangot, hogy újra benépesül ez a városrész, mely rehabilitációjára közel 300millió forintot fordítottak. Beszédében kiemelte, hogy fontos a kormány számára, hogy a vidéket felemelje, melynek az egyik legfontosabb záloga maga a Magyar Falu Program és a Vidékfejlesztési Program, de vannak a Belügyminisztériumnál is pályázati lehetőségek. Devecser az elmúlt időszakban jó néhány ponton a nagyon nehéz Vörösiszap-katasztrófa után, kezd kilábalni és újra megtalálja a saját arculatát, és az ilyen beruházások, amiknek most részesei vagyunk ezek mind azt mutatják, hogy fejlődik a város- mondta a képviselő.
Az esemény ünnepélyes szalagátvágással és a lakások megtekintésével folytatódott, majd Ferenczi Gábor polgármester átadta az új lakóknak a kulcsokat.

Kapcsolódó bejegyzések