Veszprém Megyei Elsősegélynyújtó Verseny

Május 18-án Devecserben került megrendezésre a Veszprém Megyei Elsősegélynyújtó Verseny. Az esemény megnyitóján Baráth Gábor a Vöröskereszt Veszprém és Vas megyei igazgatója köszöntötte a résztvevőket és köszönetét fejezte ki a helyszín biztosításáért. Dr. Vörös Péter az Országom Mentőszolgálat Regionális igazgatója az elsősegélynyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet. Ferenczi Gábor polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy nagy öröm, hogy Devecser adhat helyszínt a rendezvény számára.
A versenyen résztvevők 3 korcsoportban mérhették össze tudásukat. Kemény próbatétel várt a versenyzőkre, akik a Devecseri Emlékparkban 8 állomáson végigmenve adtak számot tudásukról azzal, hogy el látták imitátorok sérüléseit. A helyszínek kialakítása és a szituációk igen életszerűek voltak.
A versenyzőknek többek között égési sérülteket, kutyaharapást szenvedő személyt, játszótéren balesetet szenvedőket kellett szakszerű ellátásban részesíteniük.
A verseny eredményhirdetésére délután került sor. Minden korcsoport első helyezettje továbbjutott az országos megmérettetésre.

Kapcsolódó bejegyzések