Devecseri Gyermeknap 2022.

Jó hangulat, móka és kacagás jellemezte a devecseri gyermeknapot, melyet május 28-án tartottak.

A délelőtt főként a kicsikről szólt, hiszen átadásra került a Berta parki babajátszótér. Az újszülöttek szülei itt vehették át a babadobozokat, illetve a Hipp Kft. és a Devecseri Önkormányzat jóvoltából bébiételeket. Ferenczi Gábor polgármester avató beszédében megköszönte mindazoknak a segítséget, akik részt vettek a játszótér és környezetének kialakításában. Az átadást követően a gyerekek birtokba is vették a játékokat. A Berta parkba kilátogatókat, táncház, arcfestés, aszfalt rajzolás és különböző ügyességi játékokkal várták.
A gyermeknap délutánja is izgalmasabbnál izgalmasabb programokat tartogatott kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A szervezők igyekeztek, hogy minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb programot. Négy helyszínen várták a gyerekeket és szüleiket. A helyszínek között kisvonat közlekedett. A Bocskai utcai játszótér mellett katonai akadálypálya, fegyverbemutató, arcfestés, műanyag kézigránát dobás közül lehetett válogatni. Az Akácfa utcai játszótéren, a kapura rúgásban mutathatták be tudásukat a gyerekek, de megismerkedhettek a tűzoltó autóval is. A Makovecz lakóparkban mesetotó, ugrálóvár és rendőrségi bemutató, a Belvárosi Piac és Rendezvénytéren fajátékok, óriás dominó, arcfestés, kézműves foglalkozás és fotósarok várta a látogatókat.
A gyerekek a helyszíneken pecséteket gyűjthettek, melyek a kalandfüzetükbe kerültek a feladatok sikeres teljesítését követően. A kalandfüzeteket végül ajándékra válthatták. Nagy sikert aratott az apróságok körében a buborékfújó is. A rendezvény a cirkusz világa gyermekkoncerttel ért véget.

Kapcsolódó bejegyzések