Nagy-Somlói Borvidék Borversenyének eredményhirdetése

A Bakony-Somló Népművészeti Találkozó délelőttjén került sor a Nagy-Somlói Borvidék eredményhirdetésére. Ferenczi Gábor polgármester beszédében örömének adott hangot, hogy városunk adhat otthont a nagy-Somlói Borvidék díjkiosztó rendezvényének. Az önkormányzat a tavalyi évben vezette be a Devecser Város Hivatalos Bora különdíjat, mely szintén ezen a napon került átadásra.
Baráth Sándor A nagy-Somlói Borvidék Hegyközségének elnöke elmondta, hogy az április 22-én tartott versenyre 79 tételt neveztek, melyeket 15 fős szakmai zsűri bírált. A nevezett borokból 6 tétel kapott arany minősítést, 56 ezüstöt, 13 pedig bronz minősítést ért el.

A legmagasabb pontszámot elért furmint az 5 Ház Borbirtok 2020-as bora, mely különdíjban részesült. A legmagasabb pontszámot elért házasítás a Baráth Borműhely juhfark-olaszrizling 2020-as birtokbor lett, melyet szintén különdíjban részesítettek. Aranyérmet kapott a Tornai Pincészet Aranyhegy Juhfark 2020-as bora. A legmagasabb pontszámot elért hárslevelű Bodó Ágoston 2020-as bora lett, ami szintén aranyérmet ért.
A legmagasabb pontszámot elért organikus szőlőből készített bor a Kreinbacher Birtok 2020-as Juhfark Selection-je lett melyet különdíjban részesítettek. Aranyérmet ért el szintén a a Kreinbacher Birtok Tramini 2021-es bora.
A legmagasabb pontszámot elért juhfark a kancellár Birtok 2019-es évjáratú aranyérmes bora lett.
A borverseny legmagasabb pontszámát elért bora a Clements Pincészet 2017-es késői szüretelésű olaszrizlingje, mely egyben Devecser Város Hivatalos Bora lett.

Kapcsolódó bejegyzések