Nemzetközi szakmai konferencia

Szakmai konferencia a Devecseri Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezésében.

2022 júliusában, a Devecseri Alapszolgáltatási Központ intézményvezetője felkereste a Zentai Szociális Védelmi Központ vezetőjét, Vladimir Curcic intézményvezetőt, azzal a céllal, hogy társintézményi együttműködési megállapodást jöjjön létre. Az együttműködés keretein belül kölcsönösen megismerhetik a Magyarországon és Szerbiában működő szociális rendszert és jó gyakorlatokat szerezhetnek.
A megkeresésre pozitív válasz érkezett és ezzel elkezdődött a közös munka.

A Devecseri Szociális Alapszolgáltatási Központ által szervezett 3 napos nemzetközi találkozó első napján a vendégek megismerkedtek Devecser városával és a Központ munkatársaival, és az intézmény működésével.
A második napon egy Nemzetközi Szakmai Konferencia került megrendezésre. Bujdos Zsuzsanna intézményvezető köszöntő beszéde nyitotta meg a napot. Az intézményvezető asszony szavait Devecser város polgármesterének, Ferenczi Gábornak köszöntő szavai követték.
Ezen a találkozón a vendégek átfogó képet kaptak a magyar szociális rendszer működéséről. A meghívott előadók az alapellátás és a gyermekvédelmi szakellátás rendszerét mutatták be. A Szerb szociális védelmi rendszert a Zentai Szociális Védelmi Központ munkatársa, Kormányos Klaudia esetvezető szemléltette.

Kapcsolódó bejegyzések