Díszpolgári címet adományoztak Devecserben

Devecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Devecser Város Díszpolgára címet adományozta Czeidli József részére egész életpályája, Devecser város közössége érdekében kifejtett több évtizedes áldozatos közéleti tevékenysége elismeréseként.
A tanár urat otthonában kereste fel Ferenczi Gábor polgármester, Ihászné Szabó Katalin önkormányzati képviselő és Vörösné Soós Ágnes jegyző, akik az önkormányzat Képviselő-testületének nevében adták át az elismerést.

Czeidli József Devecserben született 1958. április 7-én. Az általános iskola elvégzése után Budapesten a budafoki Borászati Szakközépiskolában érettségizett. Képesítés nélküli pedagógusként kezdte pályáját. Közben elvégezte a győri Apáczai Csere János tanítóképzőt, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán általános iskolai történelem tanári diplomát szerzett. Devecserben jelentős közéleti tevékenységet folytatott. Alapító tagja volt a helyi televíziónak és jelenleg is tagja a Devecseri Ujságnak. 20 éven át önkormányzati képviselőként tevékenykedett, a kulturális és oktatási bizottság elnöke volt 1990 és 2010 között. Érdemei közé tartozik a helytörténeti gyűjtemény és a Somlói Múzeum létrejötte is.
Számos kulturális esemény aktív résztvevője, ilyen például a Zeneiskolai farsangi műsor.
A települést népszerűsítő munkája is dicséretre méltó. Több alkalommal szerepelt Magyar Televízió csatornáin, rádióban, 9 megjelent könyvével Devecser múltjának nyomába eredt.
Munkásságát Pro Comitatus és Közművelődésért Nívódíjjal ismerték el. A település működő több civil szervezetnek is tagja. Ilyen például a Devecseri Gárdonyi Géza Emléktársaság, az Értéktár Bizottság és a Meggyeserdő Honvéd Nyugdíjas Klub. Nyugdíj előtt áll, 46 éven át tanított az általános iskolában. A mostani díszpolgári címet nagy örömmel fogadta.

Kapcsolódó bejegyzések