Faültetés a devecseri újszülöttek tiszteletére

Május 10-én a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskolában került sor az eszközök átadására.
Az eseményen résztvevőket, a járás iskoláinak igazgatóit Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte, majd Kovács Zoltán országgyűlési képviselő beszédében elmondta, hogy állami gondoskodás keretében kapnak olyan tableteket a diákok és pedagógusok, amelyeket a tavalyi népszámlálás során használtak csupán.
A képviselő kitért arra is, hogy még manapság is jelentős a hiány ilyen eszközökből.
Devecser járásban hetven ilyen tabletet adunk át az iskolák igazgatóinak, hozzávetőlegesen tíz millió forint értékben, hogy az oktatásban használhassák.
Vannak olyan családok, gyerekek, akik főként anyagi okok miatt nem juthatnak hozzá, de a jövő szempontjából nagyon fontos, hogy a diákok a számítástechnika alapjait a tableteken is megtanulják, használni tudják az eszközt, mert az élet számos területén szükség van már rá – mondta Kovács Zoltán.
Egyházi Andrea beszédében elmondta, hogy az eszközöket alsó tagozatos tanulók oktatása céljából osztják ki. 176 tabletet vett át a tankerület és azokat adja elsősorban a második, harmadik évfolyam tanulói számára. A mai napon a devecseri, a csöglei, tüskevári iskola jutott tabletekhez, de további intézmények is kapnak még eszközöket.

Kapcsolódó bejegyzések