Átadásra került a Park utcai járda

Átadták a Park utcai járdát.
Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is, aki beszédében elmondta, hogy a Magyar falu programban az egyik slágertéma az út-, híd- és járdaépítés.
Az önkormányzatok egyik fontos feladata a környezetvédelmi beruházások, faültetések favorizálása. Hiszen a fák tisztítják a levegőt és árnyat adnak. A Magyar falu programban az út-, híd- és járdaépítés a leggyakoribb, erre pályáznak legtöbben az önkormányzatok. A programban 2800, ötezer lélekszám alatti település önkormányzata jogosult pályázni. Devecser is közéjük tartozik.
Ferenczi Gábor polgármester arról beszélt, hogy a Ligetvárosban, a Park utcában elkészült beruházás hiánypótló.
A járda a Lékai utcát az iskolával és a belvárossal köti össze. A 281 méter hosszú, térköves járda biztosítja az összeköttetést. Eddig ebben az utcában a gyalogosoknak nem volt lehetőségük máshol haladniuk, mint az úttesten.
A fejlesztés itt nem ér véget, hiszen amellett, hogy az úttestet is kiszélesítettük a Park utca és a Lékai utca találkozásánál, és biztonságosabbá vált az autós közlekedés, az iskola mellett ugyancsak kiszélesítettük az úttestet. Szeretnénk folytatni a beruházásokat, a társasházakhoz vezető útszakasznál szintén kiépítünk egy rövidebb járdát, amely segíti, hogy az ott élők a belvárosi burkolt útfelületen közlekedhessenek.
A Magyar falu program segítségével megvalósult beruházás 22,5 millió forintba került, abból tízmilliót biztosított a pályázat.

Kapcsolódó bejegyzések