Multifunkciós közösségi teret adtak át Devecserben

2023. június 19-én a Nemzedékek találkozója című rendezvényen került átadásra az a multifunkciós közösségi tér, ahol sportolni, mozogni, rendezvényeket tartani lehet a város teljes lakossága számára.

Az avatási ünnepségen a Vidolin zenekar dallamai csendültek fel elsőként. Ferenczi Gábor polgármester beszédében hangsúlyozta a beruházás fontosságát, hiszen a Magyar Falu Program 25 millió forintos támogatásához a város önerőből 50 millió forintot tett hozzá, így készülhetett el a kétezer négyzetméter alapterületű épületegyüttes nagyjából egy tizednyi részén a felújítás. Annak során falakat helyeztek át, helyiségeket alakítottak ki, tetőt újítottak fel, nyílászárókat cseréltek, burkoltak és a környezet szebbé tételére ugyancsak nagy hangsúlyt fektettek.

Ennek az egykori kórház épületegyüttesnek szimbolikus jelentése is van. Amellett, hogy az egykori devecseri járási Berta kórház a mai város földrajzi középpontjában fekszik, olyan találkozási pontot jelenthet a közösség számára, amely minden irányból megközelíthető és ahol a különböző funkciók együtt működhetnek. A park 2023-ra elérte azt az állapotot, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig minden korosztálynak tudunk itt szolgáltatásokat, programokat biztostani. A park kezdi betölteni azt a szerepét, amelyre hivatott – mondta a polgármester és felidézte az egykori kórház múltját.

A beszédet követően az épületet Nagy Nándor Richárd plébános szentelte fel, majd Ferenczi Gábor, Nyárs Hajnalka alpolgármester, Kovács Róbert és Nagy Nándor Richárd vágta át a nemzeti színű szalagot.

Az épületben tornaszobát, konditermet, foglalkoztató helyiséget és öltözőket, vizes blokkokat alakítottak ki. A tervek szerint örömtáncnak, senior tornáknak, jógának aerobicnak és hasonló programoknak adhat helyet a jövőben.

Az ünnepségen Ferenczi Gábor és Kovács Róbert aláírták azt a társulási megállapodást, amely Devecser és Vid települések önkormányzatai között jött létre a szociális feladatok közös ellátása érdekében. Ferenczi Gábor elmondta, hogy mindkét település nyer a házi segítségnyújtás és az idősek nappali ellátása érdekében kötött megállapodással.

Kovács Róbert, Vid polgármestere megköszönte a csatlakozás lehetőségét. Mint mondta, egy alig 130 lelkes kistelepülésnek, ahol főként idősek élnek, ez nagyon fontos lépés.

Az ünnepség egyik programjaként tíz újszülött családja részére kerültek átadásra a babadobozok.

– Tudjuk, hogy egy gyermek nevelése milyen feladatok elé állítja a családokat, a terhek enyhítéséhez szeretnénk hozzájárulni – mondta a polgármester és hangsúlyozta a program működéséhez elengedhetetlen védőnői szolgálat és a koordinátor alpolgármester munkáját.

A most átadott épületrészben az avatást követően a mentőszolgálat munkatársainak előadása, babahordozás a gyakorlatban című előadás várt minden érdeklődőt. Az udvaron bárki kipróbálhatta az óriás sakkot és a Mölkky-t Havasi József a Sárvári Sakk Klub elnöke irányításával. A Devecseri Polgármesteri Hivatal munkatársai kürtős kalácsot, a Devecseri Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársai zsíros kenyeret és üdítőt kínáltak a jelenlevőknek, a Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központ pedig könyv vásárt tartott. A rendezvény keretein belül került megrendezésre az I. Pétanque verseny. Az eseményt színesítette Kurdi Róbert élő zenével, valamint az örömtáncos csoport is tartott bemutatót.

Kapcsolódó bejegyzések