Senior játszótérrel és mediterrán kerttel bővült a Berta park

Senior játszótérrel és mediterrán kerttel bővült a Berta park

Devecser várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából szervezett ünnepség keretében adták át azt új parkrészletet, mely az egykori Berta Kórház hátsó udvarán található, korábban elhanyagolt területen került kialakításra. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is, aki köszöntőjében elmondta, hogy örvendetes módon a Devecser centrumában levő közösségi épület mostanra ismét közhasználatba került hiszen elsősorban az idősek számára de hosszabb távon mindenki számára egy olyan közösségi létesítmény és tér alakul ki, amely a helyi közösséget szolgálja még hosszú időn keresztül.
Ferenczi Gábor polgármester arról beszélt, hogy régi álma volt az emblematikus ingatlanegyüttest és környezetét újjávarázsolni.
A beszédeket követően átvágták a nemzeti színű szalagot és rövid séta keretében ismerkedtek meg az új parkrészlet adta lehetőségekkel.
A kialakított terület egyik része senior játszótérként szolgál, ahol az óriássakk, a lengőteke és a petanque kipróbálására nyílik lehetőség, a másik része pedig egy mediterrán kert, fűszer- és gyógynövényekkel. Ugyan elődlegesen a szépkorúakra gondoltak a játszótér létrehozásakor, de fiatalabbaknak is nagyszerű szórakozást nyújthatnak a játékok, kellemes környezetben. Az átadást követően Havasi József a Sárvári Sakk Klub Sportegyesület elnöke tartott petanque bemutatót a jelenlévőknek, akik próbára is tették ügyességüket.

Kapcsolódó bejegyzések