Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap Devecserben

NAGY SIKERREL ZAJLOTT LE AZ ELSŐ MOBILITÁSI HÉT ÉS AUTÓMENTES NAP DEVECSERBEN

Devecser Város Önkormányzata idén először nevezett be az Európai Mobilitási Hét kampányba, melynek célja a környezettudatosságra, a közlekedésbiztonságra, egészségmegőrzésre felhívni a lakosság figyelmét.
A legkisebb korosztálytól a szépkorúakig mindenkit sikerült bevonni a programba.

A szeptember 16-tól 22-ig tartó programok között volt bringás reggeli, focitorna,
közlekedésbiztonsági fórum, lehetőség nyílt kipróbálni az elektromos rollereket. A gyermekek megismerkedhettek a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival. A felső tagozatos diákok közös tornán vettek részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakképző Iskolájának diákjaival, az alsó tagozatosok pedig a már hagyományos Gárdonyi futáson vettek részt.
A Vackor Óvodában projektnapot tartottak.
Ezen a napon a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai látogattak el az óvodába. A gyerekek előadást hallgathattak a biztonságos közlekedésről, a legfontosabb közlekedési szabályokról. Megismerhették a kerékpár kötelező felszereléseit, valamint a vele való biztonságos közlekedés alapjait. A katasztrófavédelem munkatársainak jóvoltából megismerkedhettek a tűzoltók felszereléseivel és beülhettek a tűzoltóautóba is.

Szintén a Mobilitási héthez kapcsolódott a Baby Grand Prix pálya átadása is. A pálya a Berta park hátsó részében került kialakításra.

Az önkormányzat rajzversenyt is hirdetett, melynek témája az energiatudatosság volt. A rajzpályázatra 137 gyermek összesen 105, egyénileg, párban vagy csoportosan készített pályamunkája érkezett be a Devecseri Polgármesteri Hivatalba.

A rendezvénysorozatot szeptember 22-én közös bringázás és piknik zárta, ahol a szerencsések ajándékban is részesülhettek.

Kapcsolódó bejegyzések