Március 15-i ünnepi megemlékezés Devecserben

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján ünnepi műsorral emlékeztek Devecserben. Az eseményen részt vettek a Veszprémi Szakképzési Centrum Szentgyörgyi Albert Technikum és Kollégium ajkai kadétnövendékei is.
Az ünnepi műsor a Himnusszal vette kezdetét a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar és az Ajkai Bányász Fúvószenekar előadásában.
A Himnusz hangjait követően Ferenczi Gábor polgármester beszédében felidézte a 48-as eseményeket.
A beszédet követően az általános iskolások ünnepi műsora következett.
Az ünnepi műsor után az emlékezők a kadétok vezetésével a Szabadság téri emlékműnél koszorúzással emlékeztek. Az általános iskolások az emlékmű mellett elhelyezett információs táblánál helyezték el virágaikat. A táblát az idei megemlékezésre készítette az önkormányzat, mely az 1848–49-es magyar forradalomhoz és szabadságharchoz köthető devecseri utcákat ábrázolja. A táblán, a Devecser-térképen külön jelölték a közterületeken megtalálható kokárdás utcanévtáblákat, illetve nemzeti színű szalag jelzi az utak nyomvonalát.
A szabadság téri koszorúzás után díszmenettel érkeztek az emlékezők az Emlékparkba, ahol Ferenczi Gábor polgármester mondott beszédet valamint, felavatásra került az az emlékmű és emléktábla melyet az 1848-49-es magyar szabadságharcban részt vett honvédek tiszteletére állított az önkormányzat. Az emlékművet Muzsi Norbert fafaragó készítette, melyhez a faanyagot a Bakonyerdő Zrt biztosította. Az emlékmű leleplezését követően került sor az emlékezés koszorúinak elhelyezésére.

Kapcsolódó bejegyzések