Online is meghosszabbítható a lejárt jogosítvány

NE HAGYJA AZ UTOLSÓ PILLANATRA!

Sorban állás elkerülése érdekében 
vezetői engedélyét ügyintézés nélkül is meghosszabbíthatja

Ha lejárt a jogosítványa, az új okmányt – az orvosi alkalmassági vizsgálat után – személyes ügyintézés nélkül, automatikus eljárásban is megkaphatja. Ehhez egy online nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet – a részletes tudnivalókkal együtt – a megújult magyarorszag.hu oldalon, az alábbi elérési útvonalon talál:

https://magyarorszag.hu/ OKMÁNYOK / VEZETŐI ENGEDÉLY / NYILATKOZAT A VEZETŐI ENGEDÉLY AUTOMATIKUS HIVATALBÓLI MEGHOSSZABBÍTÁSÁHOZ

A meghosszabbítás online ügyintézése illetékmentes.

A jogosítvány meghosszabbítása az automatikus ügyintézésre vonatkozó nyilatkozat hiányában 4000 forintba kerül, továbbá ez az összeg 1500 forintra módosul a nyugdíjkorhatárt betöltő igénylő esetén.

3 egyszerű lépés

1. Orvosi vizsgálat (felkerül az EESZT-be)

2. Fénykép rendelkezésre állásának ellenőrzése: Amennyiben más személyi okmánya (személyi igazolvány, útlevél, jelenlegi vezetői engedély) kiállításának napja három évnél nem régebbi, akkor a megfelelő fénykép rendelkezésre áll a nyilvántartásban az új vezetői engedély kiállításához, ezzel teendője nincs.  Ellenkező esetben kizárólag fényképfelvételezés céljából személyes megjelenése szükséges bármely kormányablakban.

3. Online nyilatkozattételÜgyfélkapu regisztráció birtokában a magyarorszag.hu oldalon (az előző két feltétel teljesülését követően)

Kapcsolódó bejegyzések